04/11/2011

kena marah

wa wa wa.
tajuk mcm budak kecik.
rabu ritu..2nov g check up..shud be ke DDMC..tp aku ke pusrawi.register too la.
dgn doc perempuan merangkap my gynae soon.
mmg tua nampak org nye.mcm mak aku dah..name die zarina bibi.
act aritu letih nak mampuihhhhh ko tao..
dah la alik umah basah lencun due to heavy rain..oh skang mmg musim hujangggg la..
ari2 basah..klu tak bsh pon,ari gelap je.
laki aku cam mls je nak bw g chek up..ahhah..mane leh.aku dah remind die smpai berbuih mulut..
aku tao die penat..tp klu tak g ritu nk g bila..wiken ni dah raya haji..senin mesti spital off..sbb doc tuh shift mlm ari rabu,jumaat n isnin..ahad lak pagi smpai jam 1ptg..
jumaat mmg aku mls la nak cek up.lgpon die bertugas til 9pm je.ari lain smpai 10 mlm..smpat gak la smpai ke situ.

then cam biase ar isi form,timbang berat,pam darah..berat tak berubah ..means dr sblm mengandung pon..heheheh.tp takleh nak bangga sgt..tgk ar nnti 6 bulan ke atas..cam ikan buntal..
so bila nama kena panggil.mcm biase la itu ini di tanye with previous pregnancy pon camne2..
then die suh aku baring..aku berdebor2 lak..pahal tah..mcm pes time lak..
aku teleng kepala nak tgk skrin..sengal gak monitor tu kebelakang sgt so tak nampak klu teleng skit..bila aku teleng.otot perut ni cam tegang n aku pon cam mengah nak bernapas.skali doc sound..die kate aku keras kan perut..hemmm..aku takde keras kan pon..for sure aku rase die kurang letak gel.so dats y die tekan a bit hard kat area rahim n aku senak.bila senak mcm cramp skit area perut ni..
so die suh aku relax..tpakse aku baring tegak n relax..laki n ank aku je dpt tgk monitor tuh..aku tak dpt tgk..bile teleng je,die tegur aku keraskan perut..tak pernah pon slame ni org ckp jgn keras kan perut..hemmmmm

at last die bengang agaknye,die just capture without measuring size..well aku tak kisah pon..aku nak tgk je..sbb stil kocik lagi..tp yg aku nmpak,baby cam terkejut2..tangan n kaki keep moving non stop bila doc tekan..die mcm kelam kabut cara moving tuh..tp clearly leh nampak tgn kaki n kepala..huihh gembira tao...kihkih

doc tak kasik pape ubat pon..hemmm..sbb aku ckp asid folic stil ade..

so next day aku bengang tak dpt tgk scan.,aku g kat klinik kat ofis..pundek gak ar..rupenye..scan die lagi tak power.dah la caj mahall...tp kali ni aku nampak jantung baby denyut2..doc ckp baby tido..sbb keadaan die diam je..entahla..dpt tgk jantung tuh mmg miracle la bg aku..syukur sgt..pastu aku pot pet ngan doc..doc ni pon cam tak pengalaman sgt je..aku just minta pil kalsium n obimin jela..sbb nak tggu g pusrawi lagi 6mggu..means aku 17wiks gitu ar..lame tuh..kang takde extra vitamin payah lak..so aku minta siap2 kat klinik ofis ni..nak tao kena bayar bape..for scan,ubat2 total rm 104..gile tak puas ati..sbb dah la result scan ,kertas keremot,tak clear,doc nye explanation pon tak bagus..itu ke name klinik mediviron..hampeh tol..ni caw.damansara perdana...first pregnancy aku g mediviron KJ ok..n doc very bagus2..explaination die mmg superb..
tu cite dulu..hehhe..eh lupa lak..kat pusrawi kena caj rm53 je..scan and consultation.okla tuh..

so pasni kn tunggu la..klu ade benda aku hapdet la..

oo ni pic scan..11weeks..doc ingat 12wiks due to last menstrual date..tp cycle ku panjang..baby lewat smggu..due date 22 may..


leh nampak kepala,tgn n kaki..sori la tak clear...aku tak jumpe lagi klinik yg guna mesin canggih..kn g prince court kot batu puas ati..

so skrang lege hati tgk baby sehat.act ade benda aku risaukan disebabkan aku takde alahan langsung..angin perut kosong je..dan mase2 nandung ni plak,mcm2 dgr cite,ade baby kecut la,janin tak kembang la..gugur la..aiyo..scary tao..dats y aku excited sgt nak scan..bila nampak baby moving..gembira hati ni..

ckp pasal baby..mak aiiii pjg nye entry..kuat bebel aku ni..hahah
aku dah pilih name dah..same mcm abg nye. simbolik pangkal nama IH..abg nye i _ _ H_ _ _ _ _
so adik nye I_ _ _ _ H  _ _ _ _ _ ....hehe awal benor dah carik name..
wat to do...dah berangan2 ni..
tp PROB IS.. aku tatao laki ke pompuan...aku pilih name tok bby boy je..sbb rase mcm bby boy..tp baru2 ni aku terbaca..klu nak tao jantina janin yg di kandung..tgk abg/kakak nye puting..kalu terbelah perempuan,klu timbul lelaki..nk tao ape..due2 abg nye ade..timbul n terbelah..mane satu aku nak pilih ni..heheh.takpe tggu la smpai 5bulan nnti..klu tak kn simpan la name baby boy ni..name die best...hehe.laki aku pon shukerr....tp klu girl,non ado lagi la..ade tuh ade..tp mase tuh time kapel,suka2 plan ngan laki aku..skang cam tak sesuwaiii je...
so tggu la..harap bby bg kerja same..love u baby..
k smpai sini je..my life is getting best n happier..laki ku mkin syg (psl die weng bile penat je) and ank ku makin nampak matang nye..suka die sebut2 baby bila depan aku..siap pegang perut..good son..love yu alll :)