20/06/2011

Isnin

malas je ase.tp tanak pk kan sgt malas.nanti suma malas.
ade amanah dan tanggungjwb nak dibuat.
jadi just follow the wind.hehe



tet ..stop bye

17/06/2011

incubus

click the link :
Check this out, guys! You can submit your video of your band and winners get to jam with Incubus! #TTIncubusKL

thank u

Insaf

Cara cara melukis badut?? hermm mungkin

joker super kerepot

badut mengigit...bahaye 







helo..ari ni jumaat..aku tatao nak buat per
ttba terase nak show badut2 ni kat blog.
sbnarnye aku heran nape rambut diorg design macam pelik2.
ala bengapnye,dah name pon badut,kije nye buat lawak la,mesti nmpak aneh2.
tp yg tak anehnye skang..org normal pon rambut aneh2.hehe

back to my tajuk INSAF
rase nye tak patut war war kan..tp sebagai iktibar n peringatan pade aku..
syukur teramat,sempena 1Muharam1432 aku berhijrah dr membuka aurat kepada menutup aurat
tak sangke terbuka smula ati nak menutup segala cela aku.slame ni aku slalu merungut bile bertudung dan berpakaian sopan.tp bila sampai saat ati dah terbuka..aku bersyukur sgt..tnpa paksaan dan suruhan sape2.
benda tuh mmg wajib,tp bile wajib slalu dipandang remeh,mcm solat "tiang agama tu" tp ade je malas nak kerjakan..aku berharap aku dpt jadi muslim sejati seiring ngan usia aku makin meningkat setiap tahun.andai nye pulang ke DIA,lengkap dan cukup la bekalan aku di sana.

yg mane jarang aku tebal kan,yg mane ketat aku longgarkan,yg mane pendek aku labuhkan.tp blum ckup smpurna sbb aku tak cukup duit nak kaver baju2 lame aku yg smestinya nipis,pendek n terdedah..
aku juga target aku nak lengkapkan smyang 5 waktu n men'qada smbyang2 yg dtggalkan kan..(dan suma suruhan ALLAH pade hambanya la)..Insya ALLAH

ye kawan2.mane yg muslim,wanita n lelaki marilah kite patuh pade DIA.tak rugi pon.dpt masuk syurga nnti..
hehhe

*oh gambar kat fb pon akan ditapis slepas ni,pelan-pelan akan beransur ilang mane yg ternampak aurat.. ;) *

peace.tenkiu for read

16/06/2011

serius

ni serius ,kali ke 4 aku post
aku rase cam nak story wat part by part..tp mls pon ade..bygkan target aku nak smpai 10 tahun tak dpt2..ko nak bace ke benda berulang2 aku cite kat sini..tamao nye..jadi biarla rahsia dulu..hahah..agak2 mcm nak capai target br bley part 1,part 2, part3 dan pat siku lipat..hahah
tah pape la..

ahh smlm aku tgk 360 kat tv3..cite jln berpuake..nak reke cipta ke nak cite betol2..huhu
tp ape yg aku leh ckp,pengalaman aku jln kat Grik paling seram aku pnh drive..tp diorg tak cite pon smlm kat tv3..
waktu kejadian,abg aku yg mulia tak ckp jalan macam jahanam...jd dgn semangat aku bw kete,bawa kekasih2 rasmi bersama dr kelantan nak ke penang..
sampai pertengahan jalan,aku rase jln ni buat aku nak muntah ijau..mungkin suma ijau lalu dlm utan, tepi utan n org utan atas kete..hahah..aku gerak kul 11pagi.. yang brani nak mati katak bw mcm pelesit..hey ko tak nampak 2lane je..kang duk potong2 tak sempat nak elak,terbabas ngan aku..ngan aku skali  jd arwah.(ahh bebel lak).
jd pejalanan yg buat bontot aku panas menyebabkan aku jadi moody.kaki aku kebas mcm lahanat asik jage brake (nasib bawa auto).jd aku benti kat Tasik Banding sbb nak kencing sgt..tp first time tgk tasik banding bapak cantek..wahh teruja gile...duk berangan jap nak hanimun kat sini..tempat sunyi ni wat nafsu bekobar2.hahah..then pas lepas hajat, cepat2 bw kete sbb target aku nak smpai penang sblum gelap..alhamdulliah kul 6ptg smpai gak aku..tp perjalanan 7jam ni wat aku pk byk kali pas ni nak pg kelantan.hahah mcm racist lak..tak aku nak g,tp aku nak 2nd driver n bawa kete sopan santun supaya aku tak risau bila jadi penumpang..
byk sgt kemalangan smpai pening pale tgk darah merate slame ni..
smoga korang beringat sblm pg kemane2.

apapepon,tujuan aku tulis ni aku pon tak pasti..mungkin aku slalu teringin nak g tasik banding lagi..mungkinla..sbb teringin nak check in sane..hahhah

boleh tgk kat sini.mungkin korang geografi hancur mase form3,jd bley blaja skit geografi tmpat ni..hehhe
http://www.belumresort.com/pulaubanding.html

**dgr cite ade org lalu mlm2 kat Grik,pontianak menebeng je kat tepi2 jalan..tp pengalaman aku,nampak kete yg dah terbabas,masuk longkang besar,besi2 kemek,serpihan kereta kat sane pon dah rase semacam..mungkin Jin setan masih cuba nak pengaruhi pandangan kite,jd beringat slalu**

percubaan ketiga

sambil2 aku menaip ni ,sambil2 tu menjeling kebun maya aku.."farmville" sumpah wat aku sasau.mase awal2 baru main ketagih nak mampos..nak capai level plg tnggi la konon nye..klu boleh setiap ari sasaran aku satu level lagi tnggi dr smlam.tp disebab kan pc umah aku mcm bodoh,kdg2 abes musnah tanaman aku sbb pc aku jeles..baru nak harvest die shut down,baru nak plow die hang..ahah..(tuh tahun lepas mase kat rumah).
Tahun ni aku dah mula keja tempat baru,bos pon jarang2 je masuk,make target ari kedua aku jadi staff kat ofis baru adalah main farmville sampai berjaya..akhirnye setelah berbulan2 bejaye jugakla..wlupon tade tggi mane..tp adelah level 75..ala kire okla dr org tak main atau tak berganjak2 dr level dulu..

ahhah

tah pape la entry aku ni..nak taip per pon taktao..tp aku ade bace satu blog ni,rajin update sambil2 tuh selit lucah2 skit..tgk bukan men ramai lagi follower beliau..sape tak suke bace benda blue2 ni..sng je teransang..kang aku wat mcmtu..ade ler langau ke lalat ke duk ngumpat blakang2..tp aku dpt gak pahale dr diorg ckp je pandai,habuk pon tade .
so mulai skang,korang tgk jela blog ni merapu meraban..mungkin ade isu semase,isu artis,isu maksiat,isu alam,isu ghaib...
deyy ane roti tisu satu same tisu kasik skalik....adoiiii!! tuh pon leh jadi isu..

kesian..eh sekian

percubaan kedua

berkobar-kobar betul kan semua setting,
langkah pertama nak jadi blogger yg rajin
tp ape benda nak ditaip pon masih blur.
berangan nak follower ramai..ahah..cuba je la..

tenkiu for read

123 TEST

hello im trying